Hizmetlerimiz
Anahtar Teslim Zayıf Akım Hizmetleri
NELER İÇERİR?
Video İzleme ve Görüntüleme Sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Data Dağıtım ve Yapısal Kablolama
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Danışmanlık Projelendirme ve Proje Yönetimi
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Fiber Optik Sistemler
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Genel Yayın ve Acil Anons Seslendirme Sistemi
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Yangın İhbar ve Alarm Sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Geçiş Kontrol sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Hırsız İhbar ve Alarm Sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Uydu ve Merkezi Anten TV Sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Görüntülü ve Görüntüsüz Kapı Görüşme Sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Hemşire Çağrı sistemleri
Daha fazla detay için aşağıda yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Video İzleme ve Görüntüleme Sistemleri
Etkili bir video gözetim sistemi, bir suç caydırıcısı olmasının yanı sıra tesislerinizdeki güvenlik olaylarını yakalamak ve belgelemek için önemli bir yöntem olarak hizmet eder.
Video gözetim sistemi, kapsamlı bir güvenlik stratejisinin kritik bir bileşenidir. İşletmenizin küçük ya da büyük, az ya da çok şubesinin olması fark etmeksizin ihtiyaçlarınıza en uygun işlevselliğe sahip sistemler tasarlanmalıdır.
GRT Uydu ve Güvenlik Sistemleri, benzersiz iş gereksinimlerinize uyacak bir sistemi tasarlamak, kurmak, izlemek ve mevcut sistemlerinizle entegre etmek için gerekli tüm deneyim ve uzmanlığı sunmaktadır.
Video Gözetim ve İzleme Hizmetleri Size Neler Sağlar?
• Kaybı Azaltır: Olası kayıplarınızı azaltmanın en iyi yollarından biri, saldırıların meydana gelmesini önlemektir. Video gözetim sistemleri, suçları meydana gelmeden önce önlemek için tasarlanmış herhangi bir çözümün önemli bir bileşenidir. İş türünden bağımsız olarak suç işlemekten cayma oranını doğrudan arttırır.
• Olayları Belgeler Ve Çalışan Güvenliğini Artırır: Çalışan güvenliği ve olumlu bir müşteri deneyimi sağlamak bir işletmenin öncelikleri arasında yer alır. Video gözetim sistemlerimiz, çalışanlarınız ve müşterileriniz için güvenli bir ortam yaratmaya yardımcı olan önemli bir bileşendir. Aynı zamanda olası bir kaza durumunda dokümantasyon ve kanıt toplama için de etkili bir kaynaktır.
• Her Zaman İzlenirliği Sağlar: İşletmenizde olmadığınız anlarda dahi günlük işleyiş hakkında ilk elden bir bakış açısı elde etmek, size daha iyi bilgi ve sonuç olarak gelişmiş güvenlik sağlamaktadır.
Telefon Santrali ve Dağıtım Tesisatı
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet hizmetlerinde de büyük bir kalite artışı sağlandı. Bunun sonucunda günümüzde DSL ve fiber altyapılarının gelişmesiyle geniş bant internet hizmetleri yaygın bir kullanıma sahip oldu. İnternet hizmetlerindeki bu gelişim, işletmelerin iletişim ihtiyaçlarını da bu doğrultuda yönlendirmeye başladı.
IP santrallar, internet hattı üzerinden bağlantı sağlayabildiğinden günümüzde işletmeler için iletişimi sağlayabilmede en karlı çözüm olabilmektedir. Geleneksel analog santrallarin aksine IP santrallar, aboneler arası kablolama gereksinimini oradan kaldırdığından kurulum maliyeti daha düşük seviyede olabilmektedir. Bunun yanında IP santrale dahil aboneler, kendi aralarında ücretsiz konuşabilme imkanı sağlanabildiğinden analog santrale göre iletişim giderleri daha düşük olabilmektedir. Günümüzde mobil teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık haberleşmede sabit bir yere bağlı kalmak ortadan kalkabilmektedir. Analog santrallerde sabit bir masa telefonuna bağlı kalınmasının yanında IP santral kullanımında mobil cihazlar uygun programlarla IP santral abonesi olabilmektedir. Bu da işletme dışında farklı yerlerde aynı network üzerinden iletişim sağlayabileceğinden iletişim maliyetlerini düşürebilmektedir. Analog santrallerde iç ve dış hat kapasite artırımı, ilave donanım ve modüllerle sınırlı sayıda yükseltilebileceğinden maliyeti arttırabilmektedir. IP telefon santralleri, yazılım tabanlı olduğundan IP abone lisansı ile kolaylıkla abone sayısı artırımı yapılabilmektedir.
IP santrallerin analog santrallardan diğer bir farkı da evrensel SIP standardını destekleyen ürünler kullanılabilmesidir. Yani analog santrallerde sadece santral üreticisine ait telefon modelleri kullanılabiliyorken IP PBX santraller evrensel SIP standardına sahip donanımlar ile kullanılabilmektedir. Bu özelliği sayesinde IP santraller, farklı marka donanım ve yazılımlarla uyumlu olup ses, görüntü ve veri iletişimi sağlayabilmektedir.
Data Dağıtım ve Yapısal Kablolama Sistemleri
Son yıllarda, ses ve datanın yanı sıra yangın algılama, alarm, kartlı geçiş, kamera, bina yönetim gibi pek çok altyapı sistemlerinin IP tabanlı sistemleri kullanmaya başlaması nedeniyle, Network altyapısı bu tarz binaların en kritik sistemi haline gelmiştir. Kullandığınız tüm uygulama ve sistemlerin, bu alt yapılar sayesinde etkin bir şekilde çalışması ve tek bir noktadan kontrol edilebilmesi sağlanır. Yapısal kablolama, kurumların enerji ve veri iletimlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladığı için oldukça önemlidir. Farklı sistemlerin IP tabanlı iletişimin tek bir network sistemi üzerinden bütünleştirilmesi ise fiber optik teknolojisi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
Bu sistemler fiber optik haberleşme ile sağlamış oldukları yüksek bant genişliği ve yüksek hız desteğinin yanı sıra uzak mesafelere kadar iletişime imkan tanıması açısından bina içi omurga kablolaması için en ideal iletişim aracı olmuştur.
Fiber Optik Sistemleri
Fiber optik ya da optik fiber olarak bilinen sistemler, internet iletişiminin ve veri iletişiminin çok hızlı olmasına olanak sağlamışlardır. Veri iletişimi, fiber optik malzemeler aracılığı ile yüksek hızlıdır. Fiber kablolar, metal kablolara göre daha verimli çalışır, yani kayıp daha azdır. Bu da bir yerde elektromanyetik etkileşime karşı dirençli olmasından kaynaklanmaktadır.
Fiber optik malzemeler, bunun dışında çok sayıda sensör ve uygulamalarda da kullanılır.
Fiberlerinde çeşitleri vardır. Örneğin, tek bir mod destekleyen fiberler, tek modlu fiberlerdir. Çoklu yayınma hattını destekleyen fiberler ise, çok modlu fiberlerdir. Kullanım alanına göre tercih edilirler.
Fiber kabloların birbirleri ile birleştirilmesi de teknik bir iştir.
Gelişen teknoloji ile birlikte, veri iletimi şu an dünyada en önemli işlerden birisi haline gelmiştir. Fiber optik sistemler sayesinde, veri iletiminin hızı son derece artmıştır. Daha önceki klasik yöntemlere göre çok daha hızlı olan fiber optik uygulamalar, çok önemli bir dönüm noktası da sayılabilir. Artık neredeyse her iş kolu, iş yaparken teknolojik ortamlardan yararlanmakta, işlerini böyle çözmektedir. Bu da çok yoğun veri akışı demektir. Veri akışının hızlı olması ise, bu noktada çok önemlidir. Veri akışının hızlı olması, işlerin de hızlı olması anlamına gelmektedir. Kişisel kullanım için de fiber optik sistemler çok önemlidir. Yüksek kalitedeki videoları bile takılmadan izleme fırsatı veren bu teknoloji, her geçen gün daha da yaygınlaşmakta, eriştiği kişi sayısı daha da artmaktadır.
Genel Yayın ve Acil Anons Seslendirme Sistemi
Okul, otel, alışveriş merkezi, süper market, sosyal tesis, fabrika ve ofis gibi insan yoğunluğu olan alanlarda müzik yayının yanı sıra yangın, terör olayları ve doğal afetler durumunda binanın en hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sağlamaya yarayan sistemdir.
Acil anons ve seslendirme sistemi ile, müzik ve anons yayınları ayrı ayrı bölgelere yapılabilir. Anons yapılmadığı durumlarda müzik yayını devam eder. Anons yapılmak istediğinde çağrı istasyonu üzerinden anons yapılacak bölge seçilir, konuşma ve anons bitene kadar ana butona basılı tutulur.
Her türlü mimari tasarıma uygun, geniş hoparlör seçeneği olan seslendirme ve anons sistemi ihtiyaca yönelik olarak, bölgelere ayrılarak projelendirilebilir. Farklı bölgelere, farklı müzik yayını yapılabilir ve acil durumlarda sistem otomatik olarak acil anons durumuna geçerek kayıtlı sesli mesajın yayınlanmasını sağlar.
Bununla birlikte, kurulan sistemler yangın algılama gibi diğer güvenlik çözümleri ile entegre edilerek yangın sisteminden gelen uyarılar ile devreye girebilir.
Yangın İhbar ve Alarm Sistemleri
Can ve mal kaybının en fazla yaşandığı durum olan yangınlar, verebileceği potansiyel hasarın ve kayıpların büyüklüğü sebebiyle önlenmesi önem taşıyan konuların başında gelmektedir. Projelendireceğimiz yangın alarm sistemleri tehlikeyi erken dönemde fark ederek can ve mal kayıplarının önüne geçmenizi sağlamaktadır.
Yangın sensörleri sayesinde, sistem yangını algılar ve alarm takip merkezimizdeki uzman personellerimize bildirerek personellerimiz olayı değerlendirerek ilgili birimlere ve size derhal haber verir.
Geçiş Kontrol Sistemleri
İşyerinizde istenmeyen ve kontrolsüz girişlerin önlenmesi ya da giriş çıkışların kontrol altında olması için en hızlı ve etkili çözüm bariyer sistemi kurulmasıdır.
Araç girişi istenmeyen veya girişlerin kontrol altında tutulması gereken alanlarda bariyer sistemleri kullanarak bunu engellemek hem can hem de mal güvenliği konusunda son derece önem taşır. Bu sistemler ile entegre çalışan otopark plaka okuma sistemi ya da kablosuz alıcılar sayesinde istenilen araçların otomatik geçişi sağlanarak hem zaman hem iş gücünden kazanç sağlanır.
Çeşitli Bariyer Geçiş Sistemleri sayesinde yabancı aracın içeriye direkt girmesi engellenerek ve tüm araçların giriş çıkışları kayıt altına alınarak işletmenizin güvenliği sağlanır.
Trafik veya araçları izlemek, kontrol etmek ve yönetmek, işletmeler için önemlidir. Plaka Tanıma Sistemleri görüntüyü veritabanına göre kontrol edilebilen bilgisayar verilerine dönüştürmeleri sayesinde tanımadan fazlasını yaparak araç ile ilgili tüm bilgileri kaydederek güvenli bölgelere giriş çıkışlar üzerinde daha yüksek kontrol ve denetim sağlarlar.
Plaka Tanıma Sistemleri güvenliği artırmak, suçla mücadele etmek, geçiş ücreti tahsilatını uygulamak, plakaları bir listeyle karşılaştırmak, park gelir yönetimi sağlamak, erişim kontrolü sağlamak ve daha fazlasını yapmak için kullanılır.
Plaka Tanıma Sistemleri, sensörler tarafından araç plakasının algılanması ve sisteme girilen emir koduna göre işlem yapmasına dayanmaktadır. Yasaklanmış bir araç tespit edildiğinde, sistem otomatik olarak operatörü görüntüler ve uyarır. Aynı zamanda diğer kontrol sistemleri ile entegre edilerek giriş izni verilen bir araç geçiş noktasına yaklaştığında bariyerlerin otomatik olarak açılması sağlayarak giriş kartları, araç etiketleri, uzaktan kumanda vb. kullanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Elektronik Güvenlik Sistemlerinin, vazgeçilmez bir parçası olan Geçiş Kontrol Sistemleri, kamusal binalarda çeşitli işletme, hastane, okul, yurt, laboratuar, fabrika ve özel alanlarda, residence, AVM vb., insanların yoğun olduğu alanlarda giriş-çıkışların denetlenmesi, yetkili olmayan kişilerin engellenmesi, yüksek güvenliğin sağlanması ve bu bilgilerin elektronik ortamda raporlanabilmesi amacı ile oluşturulmuştur. Bu sistemler, binanın güvenilirliğini arttırırken, çalışma saatlerinin değerlendirilmesiyle çalışma disiplininin oluşması açısından da somut veriler sunmaktadır. Bilgisayar tabanlı veya bilgisayara bağlı olmaksızın, güvenlik düzeyine ve önemine bağlı olarak kartlı ve biyometrik sistemlerle uygulanan geçiş kontrol sistemleri aynı zamanda izleme sistemleriyle de entegre olabilme özelliklerine sahiptir.
Geçiş Kontrol Sistemlerinde, güvenlik amaçlı kullanımda daha çok Proximity ve Mifare olmak üzere, manyetik, barkodlu ve üzerine kredi yüklenebilen akıllı okuyucular, hiç karta gerek duymadan şifre yöntemi ile çalışan cihazlar ayrıca parmakizi, yüz tanıma ve damar tanıma sistemleri ile de geçiş sistemi kullanılabilmektedir. Bir merkezden yazılım vasıtası ile kontrol edilebildikleri gibi bağımsız çalışabilen modelleri de vardır. Bu sistemler ile dead-man (bölgede bulunan kişinin hareketsizliği), last-man (boş bölgede hareket algılama) ve man-trap (bölgede yetkisiz kişi algılama) gibi senaryolar bölge güvenliği için kullanılabilmektedir.
Hırsız İhbar ve Alarm Sistemleri
Her geçen gün geliştirdikleri birbirinden farklı yöntemlerle karşımıza çıkan hırsızlar için sadece çelik kapı kullanmanız ya da ev ve iş yerinizin yüksek bir yerde bulunması, oluşacak tatsız bir girişimi önlemenize yardımcı olmayacaktır. Bunun yanında hırsızlık girişimleri sadece mal güvenliği için değil, olası karşılaşma durumlarında can güvenliğiniz için de açık tehdit oluşturur.
Bu sebeple hızla artış gösteren hırsızlık oranlarının önüne geçebilmek adına diğer güvenlik tedbirlerinize ek olarak hırsız alarmı kullanmanız da oldukça önemlidir. Hırsızlığa yönelik en caydırıcı önlemlerden biri olan hırsız alarm sistemi sayesinde mal, can kaybı ya da travma gibi tatsız durumların önüne geçilebilir
Uydu ve Merkezi Anten TV Sistemleri
Merkezi TV Sistemi mevcut bina veya tesisin altyapısına kolayca kurulur. Tüm binalarda kablo tesisatı inşaat aşamasında oluşturulduğundan, kablo altyapısı ilave bir yatırım maliyetine neden olmaz. Bu sistemlerden faydalanacak kullanıcının yani televizyon izleyicisinin herhangi bir kurulum veya ayarlama yapmasına gerek kalmaz. Tek yapması gereken yayını almak için bulunduğu odanın TV çıkışı ile televizyonu birbirine bağlamaktır hepsi bu kadar.
Merkezi Uydu Sistem Avantajları Daire İçindeki Tüm Odalardan İzlenebilir: Diğer pek çok televizyon sisteminin aksine Merkezi TV’de (SMATV) tüm odalara yayın verilir. Yani daire içerisinde birden fazla televizyon varsa, tüm televizyonlardan yayınlar izlenebilir. Ve dahası; bir odada maç izlenirken, aynı anda bir diğer odada film izlenebilir. Üstelik daire içinde daha fazla odaya televizyon yayını vermenin ilave bir maliyeti de yoktur.
Yayınları İzlemek İçin İlave Bir Cihaza İhtiyacı Ortadan Kaldırır: Yayınlar; herhangi bir uydu alıcısı kullanımı, çanak anten kurulumu, platform aboneliği ve abonelik ücretine ihtiyaç duymadan alınır. Türksat, Hotbird ve Astra gibi şifresiz uydu kanallarının yanınında, Dijitürk, D-Smart ve FilBox gibi platformların da kanalları eklenerek, en sevilen kanallara kolay ve kesintisiz erişim sağlanır.
7/24 Çalışacak Dayanıklılığa Sahiptir ve Arıza Riskleri Çok Düşüktür: Merkezi TV Sistemi ürünler 365 gün 24 saat kesintisiz çalışacak şekilde üretilmektedir. Dolayısıyla bu profesyonel ürünler bireysel uydu TV çözümlerinin aksine çok daha dayanıklıdır ve arıza riskleri çok düşüktür. Ayrıca ülkemizde yerli üretim ile 20 yılı aşkın süredir üretilen bu sistemlerin geniş bir uygulama ve servis ağı da bulunmaktadır.
Çanak Anten Kirliliğine Son Verir ve Yaşam Birimlerine Prestij Katar: Merkezi TV sistemi oteller ve hastane gibi çok odalı birimler için zorunlu bir çözüm olduğu gibi, site ve rezidans gibi toplu konutlar içinse hem büyük kolaylık hem de prestij öğesidir. Diğer TV uygulamaları bina tesisatında karmaşaya yol açacağı gibi, çanak anten kirliliği gibi sonuçları da beraberinde getirir.
Kullanım Alanları:
• Site, lojman ve rezidans gibi yerleşim alanlarında,
• Otel ve tatil köyü gibi turistik tesislerde,
• Hastane ve okul gibi çok odalı yaşam alanlarında,
Merkezi uydu sistemi kullanılır.
Görüntülü ve Görüntüsüz Kapı Görüşme Sistemleri
İntercom sistemler, lüx olmaktan çıkıp oturduğumuz konutun güvenliği için önemli bir hale gelmiştir. İntercom sistemleri site, bina, daire girişinizle sesli ve görüntülü konuşma olanağını sağlar. Bina çevresindeki güvenlik kameraları da intercom cihazları üzerinden görüntüleyerek çevre güvenliğinizi, otoparktaki aracınızı veya oyun parkındaki çocuğunuzu izleyebilirsiniz.
İnterkom; diafon sistemi ile aynı işlevlere sahip olmasının yanında daha fonksiyonel bir yapıya sahiptir. Genellikle işyeri ve apartman gibi yerlerde, güvenliği sağlama amaçlı olarak da kullanılan interkom sistemleri, ihtiyaca göre çeşitlilik gösterir. Fonksiyonel ve modüler bir yapıya sahip olması nedeniyle bireysel ve çok kullanıcılı kullanıma uygundur.
Evinizden, ofisinizden, yolculuk esnasında ya da aklınıza gelebilecek her yerden evinizde bulunan otomasyon cihazlarını kontrol edebilir. Bu sayede elektrik, termostat, eğlence sistemi gibi elektronik cihazlarınızı uzak erişim ile yönetebilirsiniz.
İnterkom sistemi seçiminde; öncelikle ihtiyaç duyulan özellikler belirlenip bakım giderleri düşük, ihtiyaca yönelik ürünlerin ve satış sonrası hizmet konusunda kendini kanıtlamış firmaların tercih edilmesi, kullanıcıların yararına olacaktır.
Hemşire Çağrı sistemleri
Hastanelerin belli alanlarına yerleştirilmiş olan ekipmanlar sayesinde acil durumlarda müdahale yapılabilmesi için hemşirelere çağrı yapılabilmesini sağlayan otomasyon sistemleridir. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile sağlık sektörü de her geçen gün daha da ileriye gitmektedir. Özellikle şehir hastaneleri projelerinin yaygınlaşması ile yapılan yatırımlarda oldukça artmaktadır. Hastaneler için oldukça önemli bir yatırım da tabi ki hemşire çağrı sistemleridir.
Hemşire çağrı sistemi acil durumlarda hastanın ya da yanında bulunan refakatçisinin kullanması ile devreye geçen ve hemşire ya da doktorun hastaya müdahale süresini azaltmak için hayati önem taşıyan sistemlerdir. Bu sistemler günümüzde oldukça önemlidir. Hemşire çağrı sistemleri sayesinde hastanelerde bulunan hastaların isteklerinin vakit kaybetmeden yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca bu sistemler ile acil müdahale hızlıca yapılabilmekte hem de yapılan hizmetin kalitesi ölçülebilmektedir.</p
Hemşire çağrı sistemleri hastane odasında yatan hastanın tedavi süresi boyunca odalarında, tuvalet ve banyolarında kullanabilecekleri sistemlerdir. Bu sistemler sağlık kuruluşlarının uluslararası akreditasyon birimleri tarafından koyulan şartlarından bir tanesidir.
Hemşire çağrı sistemleri kullanımı oldukça basit ve anlaşılırdır. Bu sistemlerin maliyeti oldukça uygundur ve minimum bakım gerektirmektedir. Alarm şeklinde bir çağrı sistemi olduğu için durdurulana kadar devam etmektedir. Ayrıca hastanın kolayca uzanabileceği yerlerde olduğu için kullanım kolaylığı sağlayan sistemlerdir.
Hemşire Çağrı Sistemleri Nedir?
Hemşire Çağrı Sistemleri; hastanelerin belli alanlarına yerleştirilmiş olan ekipmanlar sayesinde acil durumlarda müdahale yapılabilmesi için hemşirelere çağrı yapılabilmesini sağlayan otomasyon sistemleridir. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile sağlık sektörü de her geçen gün daha da ileriye gitmektedir. Özellikle şehir hastaneleri projelerinin yaygınlaşması ile yapılan yatırımlarda oldukça artmaktadır. Hastaneler için oldukça önemli bir yatırım da tabi ki hemşire çağrı sistemleridir. Hemşire çağrı sistemi acil durumlarda hastanın ya da yanında bulunan refakatçisinin kullanması ile devreye geçen ve hemşire ya da doktorun hastaya müdahale süresini azaltmak için hayati önem taşıyan sistemlerdir. Bu sistemler günümüzde oldukça önemlidir. Hemşire çağrı sistemleri sayesinde hastanelerde bulunan hastaların isteklerinin vakit kaybetmeden yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca bu sistemler ile acil müdahale hızlıca yapılabilmekte hem de yapılan hizmetin kalitesi ölçülebilmektedir. Hemşire çağrı sistemleri hastane odasında yatan hastanın tedavi süresi boyunca odalarında, tuvalet ve banyolarında kullanabilecekleri sistemlerdir. Bu sistemler sağlık kuruluşlarının uluslararası akreditasyon birimleri tarafından koyulan şartlarından bir tanesidir. Hemşire çağrı sistemleri kullanımı oldukça basit ve anlaşılırdır. Bu sistemlerin maliyeti oldukça uygundur ve minimum bakım gerektirmektedir. Alarm şeklinde bir çağrı sistemi olduğu için durdurulana kadar devam etmektedir. Ayrıca hastanın kolayca uzanabileceği yerlerde olduğu için kullanım kolaylığı sağlayan sistemlerdir.
IP Hemşire Çağrı Sistem Üniteleri
IP hemşire çağrı sistemi; oda içerisindeki üniteler, network dağıtım sistemi, server ve yazılım ile hemşire ünitelerinden oluşmaktadır. Oda içerisinde bulunan üniteler; oda kontrol ünitesi, yatak başı ünitesi, hasta el seti, WC/banyo ünitesi ve oda kapı üstü ikaz lambalarıdır. Bunların haricinde personelin hizmet performansını da ölçebilmek için RFID kart okuyucu, bazı mahallerde ihtiyaç olması halinde sadece çağrı (hemşire çağrı ya da mavi kod gibi) sağlayan butonlar kullanılabilir.